1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De ankomende iOS 16 release krijgt signitifcante verbeteringen voor notificaties. Dit stelt Mark Gurman van Bloomberg.

Apple is niet van plan hele grote veranderingen door te voeren aan het besturingssysteem, stelt Gurman. Wel komt de versie met enkele nieuwe features. Voor iOS 16 verwacht Gurman dat Apple verbeterde functionaliteit voor notificaties toevoegt. Ook zou de gezondheidstracking-functionaliteit voor iPhones worden verbeterd.

Overige Apple OS-versies

Nieuwe functionaliteit voor iPadOS, de iOS-versie voor iPads, lijkt nog niet bekend te zijn, maar deze versie zal waarschijnlijk ook over de algemene verbeteringen in iOS 16 beschikken. watchOS krijgt in versie 9 veel upgrades voor het tracken van activiteiten en de gezondheidsstatus.

De Bloomberg-specialist geeft aan dat voor macOS 13, de opvolger van macOS Monterey nog geen details bekend zijn over mogelijke nieuwe features. Daarnaast is ook de naam van deze versie nog niet bekend.

Nieuwe Mac’s

Wel geeft hij aan dat Apple voornemens is nieuwe hardware te introduceren. Het zou hierbij gaan om onder meer een vernieuwde MacBook Air, een nieuwe 13-inch MacBook Pro en een update van de 24-inch iMac. Ook komt er waarschijnlijk een nieuwe Mac mini op de markt.

Alle details over iOS 16 en nieuwe Apple-hardware worden bekend gemaakt tijdens WWDC begin juni.

Tip: Apple vermindert batterijverbruik met iOS 15.4.1