1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HP claimt dat de nieuwe HP EliteBook 6930p 24 uur lang kan doen met slechts één batterij.

De laptop is uitgerust met high-end compontenten zoals een solid-stateschijf, LED-scherm en een optionele hogecapiciteitsbatterij. Deze onderdelen speelden een cruciale rol in het bereiken van de 24-uursbatterijduur.

Zo liet HP weten dat alleen al het gebruik van een LED-display in plaats van een LCD-display de batterijduur met vier uur oprekt. De solid-stateschijf van Intel doet hier nog eens zeven procent bovenop, in vergelijking met normale harde schijven.

Ook zorgt de SSD ervoor dat de laptop sneller en efficiënter werkt. In een benchmark uitgevoerd door HP bleek dat de algehele prestaties met 57 procent toenamen, en dat data bijna zes keer sneller verplaatst werd in vergelijking met normale harde schijven. Uit de benchmark bleek tevens dat de laptop 24 uur met een batterij meegaat.

De beweringen van HP zijn nog niet gecontroleerd en dat kan voorlopig waarschijnlijk ook niet omdat de laptop pas in oktober dit jaar op de markt komt. De ‘normalere’ versie van de Elitebook is wel al beschikbaar. De prijs van de 2,1 kg zware EliteBook 6930p is ook nog niet bekendgemaakt.

Als de beweringen van HP waar zijn, overtroeft het hiermee concurrent Dell. Dell claimde recentelijk nog een laptop te hebben gebouwd die 19 uur meegaat.