3min

HP komt met nieuwe modellen op de markt vor haar zakelijke notebook series. De EliteBook- en Probook-laptops worden onder andere voorzien van de nieuwe Sandy Bridge processoren, ook krijgen de laptops een nieuw design en langere accuduur.

Om maar te beginnen met de nieuwe EliteBook Pro laptops van HP, deze notebooks zijn de echte high-end modellen van HP en worden voorzien van de nieuwe Sandy Bridge processoren en krijgen een aluminium behuizing met een glazen touchpad. Er komen in totaal 2 modellen welke geheel naar wens zijn af te configureren. Zo komt er de 8460p met een 14 inch scherm en de 8560p met een 15,6 inch scherm op de markt. Beide modellen kunnen worden voorzien van een Core i3, i5 of i7 Sandy Bridge processor. Verder kan er worden gekozen voor een maximum van 8GB intern geheugen en is er optioneel een batterij beschikbaar die wel 32 uur mee gaat. Verder zijn de modellen voorzien van de nieuwe USB 3.0 standaard en een Radeon HD 6470M videokaart en een 160GB SSD. De harde schijf kan optioneel ook worden aangepast in een 750 GB HDD. Tot slot is er optioneel ook een HSPA+ 3G modem beschikbaar voor deze modellen.


De 8460p gaat ongeveer 2 kilogram wegen en de 8560p ongeveer 2,75 kilogram. De Nederlandse prijzen zijn helaas nog onbekend maar in de VS gaan ze vanaf 999 dollar over de toonbank.

Dan komt HP ook nog met de vernieuwde Probook serie op de markt, hierin bestaat de keuze uit de 6360b met een 13,3 inch scherm, de 6460b met een 14 inch scherm en de 6560b met een 15,6 inch scherm. Deze modellen zijn niet bedoelt voor de high-end markt maar meer voor de mainstream gebruikers. HP heeft dan ook de keuze gemaakt om de behuizing wel te voorzien van het nodige aluminium maar de touchpad is hier niet gemaakt van glas. Als we kijken naar de specificaties dan kan er bij deze serie ook nog worden gekozen voor een Intel Celeron processor maar ook gewoon voor de nieuwe Sandy Bridge Core i3, i5 en i7 processoren. Ook deze modellen kunnen worden voorzien van maximaal 8 GB aan intern geheugen en beschikken ze over een AMD Radeon HD 6470M videochip. De prijzen van deze laptops beginnen in de VS met 799 dollar.


Tot slot heeft HP ook nog een nieuwe budget lijn op komst. Dit zijn de zogenaamde Probook’s uit de S-lijn. Het gaat hier om de modellen 4230s, 4330s, 4430s 4530s en 4730s, welke respectievelijke een beeldscherm hebben van 12 inch, 13,3 inch, 14 inch, 15,6 inch en 17 inch. Ook hier kan net als bij de mainstream Probook’s worden gekozen uit een Celeron processor en een Sandy Bridge i3, i5 of i7 processor. Het grote verschil tussen deze en de mainstream modellen is dat bijna alle configuraties geen losse videokaart hebben en dus zijn aangewezen op de ingebouwde GPU in de Sandy Bridge processoren. De prijzen van deze serie beginnen bij 579 dollar.

Mocht je overwegen om binnenkort een zo’n nieuwe HP laptop aan te schaffen dan raden wij aan om elk geval niet voor een Celeron oplossing te kiezen maar minimaal te gaan voor de nieuwe Core i3 processoren van Intel.