1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Iedere week surfen zo’n 850.000 mensen op het internet via hun mobiel. Binnen deze groep is slecht een klein percentage van negentien procent dat het dagelijks gebruikt. Dit concludeert onderzoeksbureau Multiscope op basis van een online enquete gehouden onder 19.000 Nederlanders. OMI had eerder al een vergelijkbaar onderzoek uitgevoerd, hieruit bleek dat 1,6 miljoen mensen maandelijks mobiel internetten.

Van alle ondervraagden heeft 54 procent een mobiele telefoon die kan internetten, 20 procent van deze groep doet dit ook daadwerkelijk. Van de mobiel internetters heeft 58 procent een onbeperkte databundel. Het voordeel hiervan is dat je een vast bedrag per maand betaalt. Minder dan tien procent van de mobiel internetters controleert zijn of haar e-mail op de telefoon.

De personen die meer dan vijftig euro per maand uitgeven, gebruiken meestal een Nokia N95. In de volgende lijst is een toptien in marktaandeel te zien van de mobiele telefoonmerken gebruikt worden door mobiel internetters:

  1. Nokia 33 procent
  2. HTC 24 procent
  3. Apple 11 procent
  4. Blackberry 7 procent
  5. Samsung 6 procent
  6. Sony Ericsson 5 procent
  7. HP 2 procent
  8. Qtek 2 procent
  9. Palm 1 procent
  10. LG 1 procent