1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft een wedstrijd uitgeschreven waarin gebruikers die met een goed idee komen om de wereld te verbeteren, subsidie ontvangen van Google. Dit doet de internetgigant om haar tien jarig bestaan te vieren.

De wedstrijd gaat schuil onder de naam ‘Project10^100’, wat weer een synoniem is voor Googol. Google is, op haar beurt, weer een afgeleide van Googol.

Google noemt diverse projecten als voorbeeld. Een van deze voorbeelden is bijvoorbeeld de Wi-Fi-bus. Deze bus, die uitgerust is met Wi-Fi, zorgt ervoor dat ook afgelegen gebieden van het internet gebruik kunnen maken. Anderzijds noemt Google een nieuwe manier om water mee te vervoeren. De ‘Hippo Water Roller’, die als doelgroep op de derde wereldlanden mikt, zorgt ervoor dat mensen gemakkelijker water naar hun hutje kunnen vervoeren.

Aan het einde, als iedereen zijn of haar idee heeft opgegeven, kan de internetgebruiker uit honderd ideeën zijn of haar favorieten kiezen. Een speciale jury kiest dan uit de twintig overgebleven ideeën een winnaar. Deze krijgt vervolgens tien miljoen euro subsidiegeld om het idee te realiseren.