Een buschauffeur uit Honolulu is voorlopig geschorst omdat hij met zijn spelcomputer achter het stuur van zijn bus zat te spelen. Een passagier, Denita Waltz, heeft alles met haar mobiele telefoon gefilmd.

De vrouw vertelde dat heel de ervaring beangstigend was. Ook vertelde Waltz dat de bus van zijn route afweek, dus ze werd nieuwsgierig en ging kijken wat er aan de hand was. Zo zag ze dat de chauffeur een videospelletje aan het spelen was. "Hij was continu aan het spelen, hij lette niet meer op zijn bus," aldus Denita Waltz.

"Ik was geschokt," zei Roger Morton, voorzitter van Oahu Transit Services, de busmaatschappij. De chauffeur is voorlopig geschorst van de bus, sowieso totdat er resultaten van het onderzoek zijn. De passagiers hebben hun geld teruggekregen. "De klacht van mevrouw Waltz is van onze informatiecentrale naar onze controlegroep gegaan. Deze hebben de chauffeur van de weg afgehaald."

Mevrouw Waltz meldde ook dat de chauffeur zijn handen van het stuur had en een been op het dashboard. Op de snelweg maakte hij een hoop snelheidsovertredingen. Toen de bus eenmaal stilstond, wist Waltz niet hoe snel ze uit het voertuig moest komen.