1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

CEO Rusty Harris van MontaVista heeft de rol van zijn bedrijf in de Latitude ON-functie van Dell bekend gemaakt. Latitude ON is een functie waarmee een minimaal besturingssysteem met enkele functies binnen enkele seconden opgestart kan worden.

De Latitude ON-functie zal binnen enkele maanden beschikbaar komen op de nieuwe Latitude E4200- en E4300-modellen van Dell. Latitude ON gebruikt een speciale ARM-subprocessor die op een lage spanning functioneert samen met een minimaal besturingssysteem waardoor een accuduur van enkele dagen mogelijk moet worden.

De CEO van MontaVista, Rusty Harris, heeft nu meer details vrijgegeven van de functie. Tijdens een keynote op de MontaVista Vision 2008-conferentie bracht hij naar buiten dat het bedrijf niet alleen Linux naar het lage spannings-subsysteem heeft geporteerd maar dat het ook de middleware- en applicatie-stack heeft geïntegreerd. Dit is onderdeel van een nieuwe focus van het bedrijf om hoger liggende stacks ook voor hun rekening te nemen.

"Het systeem is gemaakt bovenop ons Mobile 5.0-product omdat het alle mogelijkheden biedt die je op een mobiel apparaat nodig hebt. Ten tweede is het gemaakt bovenop een TI-processor en we hebben alle integratie van de middleware- en applicatie-laag verzorgd", verklaarde Rusty Harris tegenover LinuxDevices.com.