1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Op maandag lekten er al details uit over ASUS’ nieuwste netbook, een premium-model zou het moeten worden. ASUS heeft de geruchten die maandag uitgelekt waren inmiddels bevestigd en de S101 officieel aangekondigd.

Volgens DigiTimes heeft ASUS haar product-verwachtingen hoog gezet, zo verwacht de netbookgigant dat aan het eind van het jaar tien procent van alle ASUS EEE-verkopen een S101 zal zijn. Dit is nog lastig te halen, aangezien ASUS veel nieuwe netbooks uitbrengt en de S101 met haar prijs van zevenhonderd dollar ook niet laag is.

ASUS plant inmiddels ook het inhalen van Lenevo wat betreft het aantal verzendingen, zodat ASUS meer verzendingen doet dan Lenevo. Lenevo staat nu nog drie plekken voor op ASUS. Dat meldt DigiTimes, althans.

De nieuwe EEE-pc is in ieder geval uitgerust met een 10,2 inch scherm en een SSD-schijf. Verder zal ook dit type uitgerust zijn met de speciale processor van Intel voor netbooks, de Intel Atom. De netbook, die overigens slechts een kilo weegt, is uitgerust met een 0,3MP-webcam, bluetooth, WLAN b/g/n en een gigabyte werkgeheugen.

De nieuwe EEE wordt geleverd met zowel Linux als Windows, waarbij de volgende prijzen door ASUS bevestigt zijn: Windows XP, 16GB SSD 699 dollar, Linux, 32GB SSD 699 dollar, Linux, 64GB SSD 799 dollar.