2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Na het vervallen van de NDA op reeds vrijgegeven iPhone-software, gaat Apple binnenkort nog een stap verder om ontwikkelaars voor het iPhone-platform aan te trekken. Apple stuurt zijn iPhone-ontwikkelaars de hele wereld over om presentaties te geven.

De evenementen zijn, in tegenstelling tot de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC), gratis. De presentaties beginnen later deze maand en duren tot 9 december. Nederlandse iPhone-ontwikkelaars kunnen op 3 november terecht in Amsterdam. Een volledig overzicht van alle presentaties staat op de Apple-website.

De opzet van de evenementen verschilt per regio. Zo zijn de evenementen in de Verenigde Staten opgezet als een kleine variant van de WWDC met drie verschillende sessies die allerlei uiteenlopende onderwerpen omtrent iPhone-ontwikkeling behandelen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld een introductie op Objective-C of Cocoa Touch, de speciale Cocoa-variant voor de iPhone. Ook de gebruikersinterface blijft niet buiten schot met presentaties over de UIKit en iPhone User Interface Design. Voor game-ontwikkelaars is er tot slot het onderwerp ‘iPhone Game Development Technologies’.

In andere regio’s, waaronder Europa, zullen de evenementen volgens Apple simpeler van opzet zijn. Deze zijn eveneens gratis, maar Apple waarschuwt wel voor beperkte ruimte. Ontwikkelen van de iPhone blijkt zo populair dat, al kost meedoen aan de WWDC 1500 dollar, Apple afgelopen jaar nog ruimte te kort had.

De grote animo blijkt nu al uit de voorinschrijving. Op bijna alle locaties in de Verenigde Staten, en de meeste in Azië/Pacific is het maximum aantal plaatsen al gereserveerd. Als dat het geval is, is registreren nog wel mogelijk, maar ontwikkelaars komen dan op een wachtlijst terecht. Ontwikkelaars die mee willen doen kunnen zich op de speciale website inschrijven.