Apple’s eigen conferentie voor ontwikkelaars, de Worldwide Developers Conference, is voor het eerst in de geschiedenis volledig uitverkocht.

Hoeveel toegangskaarten er dit jaar verkocht zijn is niet bekend, maar de verwachting is dat dit ver boven de vijfduizend van afgelopen jaar zal uitkomen. De WWDC, die al tientallen jaren wordt gehouden en in het teken staat van alles wat het Apple-logo draagt is nog nooit zo populair onder ontwikkelaars en ict’ers gebleken.

"De reactie op de WWDC van dit jaar is buiten alle proporties gebleken en wij zijn opgetogen dat zoveel mensen blijk geven van het enthousiasme en de ondersteuning voor de ontwikkelingscommunity voor de nieuwe iPhone SDK", aldus Apple-woordvoerder Bill Evans.

De WWDC wordt dit jaar geopend op maandag 9 juni om 10 uur lokale tijd door een keynote presentatie van Apple-baas Steve Jobs waarin vrijwel altijd nieuwe of op z’n minst vernieuwde producten aangekondigd worden. Dit jaar bestaat de verwachting uit de nieuwe iPhone met 3G-ondersteuning. Wij van Techzine zullen na de keynote een uitgebreid verslag plaatsen waarin we de eventuele aankondigingen en interessante zaken nader toelichten.

Na de keynote is de WWDC officieel geopend en kunnen aanwezigen de nieuwe en ook bestaande Apple-producten aanschouwen en uitproberen. Daarnaast zijn er voor de geïnteresseerden verschillende techsessies waarin specifieke zaken worden toegelicht.

Dit jaar kent de WWDC 150 sessies die in het teken staan van drie peilers, de Mac, de IT en natuurlijk de iPhone. Tijdens de iPhone-sessies kunnen aanwezigen alles leren over de ontwikkeling van applicaties, tijdens Mac-sessies wordt uitgebreid ingegaan op het besturingssysteem Mac OS X en de IT-sessies staan in het teken van de de invoering en het operationeel houden van Macs binnen bedrijven.

De WWDC wordt gehouden van 9 tot en met 13 juni 2008 in het Moscone West Center in San Francisco, Californië in de Verenigde Staten. Alle sessies worden opgenomen en kunnen tegen betaling achteraf via iTunes bekeken worden.