1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft zojuist op het Windows Vista Team Blog bekendgemaakt dat de officiële naam voor de volgende Windows-versie Windows 7 wordt.

De nieuwe Windows-versie, die over enkele weken officieel tentoon zal worden gesteld op de PDC-bijeenkomst en later ook op WinHec, zal voor altijd bekendstaan onder de naam Windows 7, wat eerder ook de codenaam voor dat product was. Het is de eerste keer dat Microsoft een Windows-product naar de codenaam noemt.

De beslissing is vooral gevallen vanwege de simpelheid van de naam. Iets wat Windows 7 ook moet uitstralen. Waarschijnlijk heeft ook de bekendheid van de naam een rol gespeeld, omdat veel gebruikers Windows 7 zien als de opvolger van Windows Vista die zij dan ook zien als beter.

Microsoft heeft in het verleden veel verschillende naamsoorten voor Windows gebruikt. Zo werden versienummers als 3.11 gebruikt, jaartallen als 95 en 98 en namen als Vista of XP. Ditmaal gaan de Windows-ontwikkelaars dus opnieuw voor een versienummer, omdat dit de zevende, grote versie van Windows is. "En dus houdt de naam steek," vertelt Mike Nash, corporate vice president van Windows Product Management.

Windows 7 wordt vooral gezien als een evolutie van Windows Vista en zal dus ook minder grote wijzigingen bevatten dan die Windows-versie. Recentelijk lekte schermafbeeldingen van mijlpaal 3 van Windows 7 op het web. De volgende Windows-versie staat gepland voor een release van midden 2009.