1 min

Tags in dit artikel

, ,

Niet lang na de release van de T-Mobile G1-telefoon, gebaseerd op het Android-besturingssysteem van zoekgigant Google is het eerste grote lek al gevonden.

Beveiligingsonderzoeker Charlie Miller kreeg het voor elkaar om de webbrowser van de G1 om te laten leiden naar een kwaadwillende website. Miller lichtte gelijk Google in en publiceerde zijn bevindingen op het internet om gebruikers van deze smartphone te waarschuwen.

Veel telefoonmakers gaan gebruik maken van de Android-software en dat maakt deze fout extra vervelend. Volgens Miller heeft Google niet de meest actuele componenten gebruikt van de 80 verschillende open-source onderdelen die in het besturingssysteem zitten verwerkt.

Google heeft in de New York Times laten weten dat het op de hoogte is van het probleem maar dat de veiligheidsopties van de telefoon de schade weet te beperken. Via de methode van Miller is het mogelijk om software te installeren die toetsaanslagen kan vastleggen waardoor een hacker de beschikking krijgt over bijvoorbeeld paswoorden.

Google was echter niet blij met de korte periode die Miller hen gaf voordat Miller het probleem op het internet publiceerde.