1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Linux-distributie openSUSE heeft onlangs voor het eerst een gekozen bestuur gekregen. Leden uit de community konden stemmen op hun favoriet voor een zetel in het bestuur.

Het nieuwe bestuur bestaat uit twee delen van twee mensen, een Novell-deel en een onafhankelijk deel. Beide delen zijn gekozen door de community. Er is door Novell tevens een hoofd voor het nieuwe bestuur aangewezen.

Het onafhankelijke deel wordt gevormd door Pascal Bleser en Bryen Yunashko, beide kregen respectievelijk 46 en 21 procent van de stemmen. Het Novell-deel wordt gevormd door Henne Vogelsang en Federico Mena-Quintero, ze kregen respectievelijk 38 en 26 procent van de stemmen. Novell wees Michael Loeffler aan als hoofd van het nieuwe bestuur.

Precies 75 procent van de stemgerechtigden had hun stem uitgebracht. Stemmers hadden de mogelijk om twee stemmen per categorie uit te brengen, wat het mogelijk maakte om twee kandidaten naar voren te schuiven, maar niet iedereen maakte gebruik van deze mogelijkheid.

De Linux-distributie had voorheen wel een bestuur maar deze was niet gekozen door leden van de community maar aangewezen door Novell. Het is nu voor het eerst in het bestaan van openSUSE als community-distributie dat er een bestuur is gekozen door mensen uit de community.