1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na het uitstel van Windows Mobile 7 heeft Microsofts CEO Steve Ballmer te kennen gegeven dat nog voor de release daarvan eerst Windows Mobile 6.5 verschijnt.

Dit vertelde Steve Ballmer in een vraag-en-antwoordwebcast toen hij in Australië was om te praten met provider Telstra. Microsoft wil zich meer gaan richten op klanten. Met versie 6.5 zou Microsoft hier op korte termijn voor kunnen zorgen en dit met versie 7.0 nog verder bijschaven.

De precieze wijzigingen in versie 6.5 zijn nog niet bekend. Wel gaf Ballmer een hint dat Microsoft mogelijk van plan is de interface en de ‘flow’ van de software te verbeteren. Naar verwachting zal deze versie ook integratie bieden met de Zune, een functie die eigenlijk op de planning voor versie 7.0 stond.

Windows Mobile 7 verschijnt naar verwachting pas in het derde kwartaal van 2010. Wanneer versie 6.5 verschijnt, is niet bekendgemaakt. Bronnen hebben tegenover Neowin.net gezegd dat partners van Microsoft deze maand een testversie van het nieuwe besturingssysteem ontvangen.