1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Parallels, het bedrijf achter de virtualisatiesoftware dat Apple-gebruikers de mogelijkheid biedt om Windows op hun Mac’s te draaien, heeft vandaag versie 4.0 van Parallels Desktop voor de Mac uitgebracht.

Onder een aantal verbeteringen en nieuwe features van de nieuwe versie, is onder andere de mogelijkheid om vanaf nu ook Leopard Serve te draaien in Virtual Machine.
Parallels heeft ook aangekondigd dat in deze nieuwe grote versie meer dan 50 verbeteringen en nieuwe features zijn doorgevoerd. Hieronder bevindt zich ook een speedboost die Desktop 4.0 tot vijftig procent sneller maakt dan haar voorganger, zo liet Parallels weten.

Features waar extra aandacht aan besteed werd door de ontwikkelaar zijn bijvoorbeeld de Adaptive Hypervisor, welke ervoor zorgt dat het CPU-gebruik tussen Mac OS en hetgeen op de Virtual Machine gedraaid wordt goed verdeeld wordt. Ook is de grafische kracht verbeterd, waardoor nu ondersteuning geboden wordt voor DirectX 9, DirectX Pixel Shader 2.0 en OpenGL 2.0. Ook geeft Parallels de gebruikers de mogelijkheid om tot acht CPU’s en 8 GB aan RAM-geheugen aan elke Virtual Machine toe te wijzen, natuurlijk afhankelijk van wat het systeem te bieden heeft.

Op dit moment wordt Desktop 4.0 verkocht voor 80 dollar en is een trail te downloaden via de website van Parallels. Mocht men beschikken over een oudere versie van Desktop, dan kan er een upgrade verkregen worden om over te stappen naar de nieuwe versie voor 40 dollar.