min

Tags in dit artikel

, , , ,

AMD heeft ervoor gekozen om haar nieuwe product niet een paar weken voor kerst uit te brengen. Hierdoor is de beslissing genomen om de nieuwe Deneb-processor niet in een kleine hoeveelheid eind november uit te brengen, maar deze release te verschuiven naar de eerste dagen van 2009.

Advanced Micro Devices is nu van plan om haar nieuwe processor uit te brengen in januari op de CES 2009. Deze lancering wordt gevolgd door directe beschikbaarheid in de winkels.

De Deneb is een desktopversie van de core die uitgebracht is onder de naam Shanghai. Deze beschikt over vier maal 512KB L2-cache en 6MB aan L3-cache. Het vermoeden gaat dat de CPU draait op een kloksnelheid van 2,7 GHz. Op dit moment verwachten de meesten niet dat de kloksnelheid hoger zal uitvallen.
AMD heeft wel al aangegeven dat alle legacyproblemen welke zich bevonden in de Phenom 65nm-generatie opgelost zijn. Ook vertelt zij dat er clocklimitaties aanwezig zullen zijn in de chip waardoor overclocken eventueel gedwarsboomd zou kunnen worden.

Door de introductie van deze nieuwe CPU zal AMD wel gedeeltelijk weer terug kunnen komen in de markt. Zij kan hiermee laten zien dat haar processors wel degelijk goed genoeg zijn. Met deze chip kan zij dan ook de concurrentie aan met de Core 2 Quad-generatie, maar is het onmogelijk om de Nehalem Core i7-generatie bij te benen.