Vodafone verlaagt de snelheid voor het internetten via een mobiele telefoon. Voorheen was de downloadsnelheid 3,6 Mbps maar dit is nu verlaagd naar 256 Kbps.

De verlaging is alleen van toepassing op nieuwe klanten. De website iPhoneclub.nl merkte als eerste de snelheidsverlaging op. De prijs is echter gelijk gebleven. Vodafone heeft aangegeven dat er in de toekomst snellere abonnementen aangeboden zullen worden. Hiervoor was echter wel een verlaging van de huidige downloadsnelheid nodig. De verlaging geldt alleen voor mobiel internet. De abonnementen voor verschillende draagbare internetapparaten zoals laptops zullen niet verlaagd worden.

Vodafone wil nu niet teveel loslaten over de toekomstige abonnementen. Het enige wat het bedrijf wel kwijt wil is dat er snel duidelijkheid zal worden gegeven over de inhoud en de prijzen van de nieuwe abonnementen.

Vodafone maakt een uitzondering voor klanten met een Blackberry Storm of een Super SIM. De snelheid van het internet voor deze gebruikers zal niet verlaagd worden en blijft het maximaal haalbare 3,6 Mbps.