Vodafone heeft besloten haar mobiel netwerk te gaan verhogen tot 7,2 Mbps down, en 1,4 uplink. Deze snelheden gelden alleen voor het gebruik op een laptop.

Vodafone gaat de verbeteringen in stappen doorvoeren. Allereerst in Amsterdam, dan in de rest van de Randstad en als laatst in de rest van Nederland. HSUPA 1.4 heeft op dit moment een bevolkingsdekking van meer dan negentig procent.

Ger Coolen, Directeur Technology, Vodafone Nederland: "Als gevolg van veranderende leef- en werkpatronen, zie je dat mobiel werken – en mobiel internetten op de laptop in het algemeen – steeds populairder worden. Daarbij verwachten klanten die mobiel internetten een vergelijkbare ervaring als op het werk of thuis via de vaste verbinding. Deze snelheidsverhoging biedt dit, want bij de meest gangbare online activiteiten zoals websites bezoeken, mailen of chatten, zul je met deze snelheden het verschil niet merken."

Afhankelijk van de locatie en gebruikte apparatuur zouden klanten die al een maximaal abonnement hebben direct overgaan op de nieuwe snelheden. De snelheden van ‘vaste kosten’ abonnementen en de Zorgeloos Internet BloX voor mobiel internet op de telefoon blijven ongewijzigd.