1 min

Vodafone heeft besloten de 3G-snelheden van enkele mobiele abonnementen te verhogen. De snelheid gaat omhoog van klanten met een Bel+Sms+Web abonnement dat is afgesloten na 6 mei 2012 en van klanten met een Scherp-abonnement dat is afgesloten na 6 mei 2013.

Vodafone kiest ervoor om mensen met een Bel+Sms+Web abonnement dat is afgesloten na 6 mei 2012 te verhogen naar een downloadsnelheid van 14,4 Mbps en een uploadsnelheid van 5,8 Mbps. Let wel dit zijn theoretische snelheden, in de praktijk is het afhankelijk van je locatie, toestel en drukte in de omgeving. De praktische downloadsnelheid ligt ergens tussen de 3 en de 6 Mbps en de upload tussen de 1 en de 2,5 Mbps.

Voor klanten met een Scherp abonnement dat is afgesloten na 6 mei 2013 verandert de maximale downloadsnelheid naar 7,2 Mbps. Wat neer komt op een praktische snelheid tussen de 2,5 en 5 Mbps. De uploadsnelheid wordt maximaal 2 Mbps. Voor meer informatie over je omgeving kan je de dekkingskaart van Vodafone bekijken.

Vodafone verhoogt nu voornamelijk de snelheid van de goedkopere abonnementen. Als we deze echter vergelijken met andere providers, dan valt op dat Vodafone met de Scherp-abonnementen aan de lage kant zit qua snelheid. De meeste providers bieden gewoon 14,4 Mbps voor alle abonnementen. Ook Ziggo Mobiel dat gebruik maakt van het Vodafone-netwerk biedt op alle abonnementen 14,4 Mbps.