2min

Tags in dit artikel

,

Parallels heeft toegegeven twee versies van Parallels Desktop 4.0 uitgebracht te hebben. Gebruikers claimen dat de retailversie eigenlijk nog niet af was.

Tussen de oude build die wordt aangeboden in de winkel en de nieuwe die alleen via het internet verkrijgbaar is, zit een verschil van 22 dagen. Gebruikers die op 11 november naar de winkel gingen ontvingen build 3047 van 26 oktober. Internetkopers kregen echter build 3522 van 8 november in handen.

Dit verschil zou de grote onvrede van gebruikers kunnen verklaren. Velen vinden het programma in versie 4.0 namelijk een stuk langzamer dan eerder.

Parallels claimt dat het hier niet gaat om een pre-releaseversie en zegt: "De versie van Parallels Desktop 4.0 for Mac die in de winkel lag is absoluut klaar (…) Hoewel de winkelversie anders is dan de via internet verkrijgbare versie, is het niet het geval dat het hier ging om een pre-releaseversie. Beide builds kwamen door het testproces en worden compleet ondersteund door Parallels."

De eerste releasecandidate van het programma was echter build 3035, terwijl de tweede RC-build al versienummer 3051 mee kreeg wat dus aanduidt dat de winkelversie (3047) tussen de twee releasecandidates zou liggen en dus pre-releasesoftware zou zijn.

De woordvoerder van Parallels reageerde hierop met: "We brengen tussenbuilds uit, vaak bekend als beta- of RC-software die alleen testers gebruiken. Als zo’n build wordt uitgebracht na een algemeen beschikbare (GA-)versie betekent dat niet dat de GA-versie onstabiel of niet klaar is. Het betekent simpelweg dat Parallels doorgaat met het verbeteren van de gebruikerservaring."

Echter spreekt een bericht op het forum dit weer tegen. Een ontwikkelaar van Parallels reageerde namelijk op een bug in build 3051 met het antwoord dat die zou worden opgelost in de uiteindelijke versie. Dit zou betekenen dat de winkelversie dus niet af is.