Volgens de aanklagers van de 17-jarige Daniel Petric heeft hij op zijn ouders geschoten, waardoor zijn moeder overleed, omdat zij de game Halo 3 hadden afgepakt.

Petric, toentertijd zestien jaar oud, mocht van zijn ouders, Mark en Susan Petric, Halo 3 niet aanschaffen. Echter had hij daar lak aan en kocht hij de game alsnog. Toen hij van de aankoop terugkwam, werd hij betrapt door zijn ouders met als gevolg dat zij de game afpakten. De game werd opgesloten in een doos samen met een 9mm-handpistool.

Al snel na het opsluiten van de game, kwam de jongen op de avond van 20 oktober 2007 de woonkamer in met een verzoek. "Willen jullie je ogen sluiten? Ik heb een verrassing," aldus Petric.

Het was op dat moment dat volgens de aanklagers Daniel Petric beide ouders in het hoofd schoot, waardoor de moeder op 43-jarige leeftijd het leven moest laten. Mark Petric, de vader, overleefde de aanval echter vanwege de komst van zijn dochter en haar man.

Daniel Petric heeft later zijn excuses aangeboden: "Pappa, het spijt mij heel erg voor wat ik moeder, jou en de familie heb aangedaan", aldus de tiener. "Ik ben zo blij dat je nog leeft. Je bent mijn zoon, mijn jongen", antwoordde Mark Petric.

De advocaten van de aangeklaagde claimen in de openingsverklaring dat Daniel onder een boel stress stond omdat hij een snowboardongeluk had gehad waardoor hij een heel jaar thuis moest blijven. Hij had dan ook niets anders te doen dan tv-kijken en games spelen.