2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Intel heeft zich vastgehouden aan haar belofte en schijnt nu dus daadwerkelijk begonnen te zijn met het verschepen van haar 160 GB SSD’s. Deze zal toegevoegd worden in de huidige lijn van SSD’s waar zich ook het 80 GB 2,5 inch-model in bevindt.

Op dit moment wordt gezegd dat deze solid state disks enkel beschikbaar zijn in proefmodellen en dus ook nog enkel in gelimiteerde aantallen. Voor de rest van de gebruikers zal de nieuwe SSD beschikbaar komen in kwartaal 1 van het jaar 2009. Deze nieuwe SSD is gebaseerd op dezelfde technologie als de 80 GB-variant. Verwacht wordt dan ook dat deze nieuwe SSD dezelfde snelheiden levert. Dit is dan een leessnelheid tot 250 MB/s en een schrijfsnelheid van ongeveer 70 MB/s.
Het stroomverbruik van de 160 GB-variant zal ongeveer 0,15 watt zijn wanneer deze actief gebruikt wordt.

Over de prijs blijft het op dit moment nog altijd stil. Er wordt wel gespeculeerd over de prijs, zo wordt er gezegd dat de prijs ongeveer twee maal zo hoog zal zijn als die van de 80 GB-variant. De 80 GB-variant wordt op dit moment verkocht met een prijs tussen de 550 en 600 dollar voor de OEM-versie en tussen de 700 en 800 dollar voor de retailversie.
Feit is wel dat er steeds meer concurrentie komt op deze markt. Met een beetje geluk zal de prijs dan onder de 1000 dollar blijven om de strijd met de concurrentie aan te kunnen gaan.