1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dat 2008 een schrikkeljaar was hebben veel gebruikers van een Zune 30GB zelf ondervonden. Door een fout in de drivers liep de mediaspeler namelijk vast en was deze daardoor niet meer bruikbaar.

Het gaat alleen om Zune’s met een capaciteit van 30 gigabyte die in 2006 geproduceerd zijn. Een fout in de drivers resulteerde namelijk in het vastlopen van de mediaspeler net na het opstarten. Op het forum van Zune.net werd een discussie gestart waar al meteen meerdere gedupeerden zich hebben gemeld.

De oplossing voor het probleem was heel simpel. Het enige wat de gebruikers moesten doen was wachten tot 1 januari. Vanaf die tijd is de Zune namelijk weer volledig te gebruiken. Op internet was ook al een andere oplossing te vinden, namelijk het openmaken van de Zune en de batterij een keer opnieuw aansluiten. Deze oplossing is echter in strijd met de garantie en is dus niet aan te raden.

Microsoft heeft al aangegeven dat er een update van de firmware komt. Hiermee moet de bug opgelost zijn zodat gebruikers in 2012 geen problemen meer zullen ondervinden.