Sinds gisteren doen er geruchten de ronde dat de de iPhone firmware 2.3 nog deze maand, tegelijkertijd met de release van iLife ’09, vrijgegeven zal worden.

Dit meldt althans de Griekse iPhone-blog iPhone Hellas.gr. De website baseert zich naar eigen zeggen op ‘interne bronnen’ bij Apple. iPhone Hellas was het afgelopen jaar de website die de correcte lanceringsdatum van de 2.2-firmware publiceerde, namelijk 22 november 2008. Volgens Gizmodo is de website dan ook betrouwbaar gebleken.

iPhone Hellas publiceerde naast haar verwachting ook een verwachte lijst met features. Allereerst krijgt de software volgens de website een ingebouwde iPhone-variant van iChat, mogelijk zelfs met pushfunctionaliteit. Ook noemt het de mogelijkheid om het Springboard van nieuwe achtergrondkleuren te voorzien.

Afgelopen november dook er ook al een roadmap op van de 2.3-firmware waarin een aantal interessante features genoemd werden. Zo zou er bijvoorbeeld ondersteuning voor thema’s (achtergronden en iconen) komen. Daarnaast werd er gesproken over de langverwachte pushnotificaties, kopiëren & plakken en ook het bekijken van e-mails en sms’jes in horizontale weergave.