1 min

Tags in dit artikel

, ,

De iPhone 2.2.1-firmware, die Apple afgelopen dinsdag beschikbaar stelde, blijkt aanwijzingen te bevatten voor een nieuwe iPhone waarover al enige tijd gespeculeerd wordt.

Apple-nieuwssite MacRumors ontdekte in de nieuwste iPhone-firmware bewijs voor een nieuwe iPhone. In de firmware wordt namelijk verwezen naar ‘iPhone 2,1’, terwijl de iPhone 3G aangemerkt wordt als ‘iPhone 1,2’. Deze benamingen worden gebruikt om onderscheid te maken tussen verschillende hardwarerevisies.

De bewuste ontdekking van MacRumors

Volgens de website veranderen deze identificatienummers ook niet om simpele redenen als meer opslagcapaciteit, verwijzend naar een gerucht over een iPhone 3G met 32 GB opslagcapaciteit. Het zou hier gaan om een functioneel ander apparaat. Volgens MacRumors duidt dit er dus op dat er een nieuwe iPhone in aantocht is.

Inmiddels duiken er ook uit een andere hoek aanwijzingen voor een nieuwe iPhone op. Uit een analyse van reclame gebruikt voor iPhone-applicaties blijkt dat er op dit moment zeker 2 iPhones met de identificatie ‘iPhone 2,1’ zijn gesignaleerd.

Naar verluidt zou de nieuwe iPhone ondersteuning gaan krijgen voor multicore-cpu’s en mogelijk ook multicore-gpu’s gebaseerd op de technieken van Imagination Technologies. Apple is al enige tijd bezig om experts samen te stellen die het mogelijk maken om een eigen ARM-processor te maken. Als er dit jaar een nieuwe iPhone komt, lijkt juni het meest waarschijnlijk. Volgens Apples marketingdirecteur Phil Schiller is dat het moment voor de revisie van de iPhone.