2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

NEC heeft onlangs een nieuwe LCD-monitor aangekondigd waarmee men met name de zakelijke markt wil gaan bedienen. Het betreft een 23-inch model dat met de naam NEC MultiSync E231W door het leven gaat.

De MultiSync E231W maakt gebruik van LED-backlit en wordt gebundeld met de Intelligent Power Manager-technologie die door NEC kortweg IPM wordt genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een energiebesparende technologie. In combinatie met het gebruik van LED-backlit tracht NEC hiermee het energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen.

De native resolutie van de monitor bedraagt 1920 pixels bij 1080 pixels en dit gaat gepaard met een beeldverhouding van 16:9. De dynamische contrast ratio van het scherm bedraagt 25.000:1, de maximale helderheid van het scherm is 250 cd/m2 en de responstijd bedraagt 5 ms. Op het gebied van ergonomie kan de monitor onder andere gekanteld en geroteerd worden. Een verandering in de hoogte behoort ook tot de mogelijkheden. De MultiSync E231W heeft aansluitingen voor VGA, DVI en DisplayPort aan boord.

Lynn Gu, Product Manager van NEC Display Solutions, zegt het volgende over de nieuwe MultiSync E231W: "NEC is vastbesloten om de sterke leidende rol binnen de industrie vast te houden en daarbij tevens bij te dragen aan een groenere omgeving met een eco-vriendelijke monitor in de snel groeiende 23-inch categorie. De MultiSync E231W maakt gebruik van een LED-backlit scherm om de energiebesparing te verhogen tot 40 procent in vergelijking met conventionele CCFL-achtergrondverlichting en andere LCD-monitoren. Dit is vooral gunstig voor onze zakelijke klanten in deze economische neergang."

De MultiSync E231W wordt standaard geleverd met drie jaar garantie. De monitor zal deze maand verkrijgbaar worden tegen een officiële adviesprijs van 299 dollar.