Netpresenter, een bedrijf dat onder meer narrowcasting- en waarschuwingssoftware levert, levert ook de software waar gebruik van wordt gemaakt in het George Washington University Hospital. Netpresenter is vooral bekend geworden door de oprichting van Amber Alert Nederland, een systeem dan landelijk waarschuwingen de deur uit doet wanneer er een kindervermissing of –ontvoering plaats vindt.

Dankzij de software geleverd door Netpresenter is het mogelijk om in het ziekenhuis via beeldschermen op de hoogte te worden gehouden van al het nieuws over het ziekenhuis of de gezondheidszorg. Naast dit kunnen alle mensen snel en effectief gewaarschuwd worden wanneer de nood aan de man is door een techniek genaamd ‘Emergency Alert’.
Sinds 2007 maakt dit ziekenhuis, dat ook al jaren lang het ziekenhuis van de presidenten is, gebruik van deze software.

Gretchen Tegethoff, Chief Information Officer van het ziekenhuis, vertelt over de programmatuur van Netpresenter: "We gebruiken Netpresenter uitgebreid om te communiceren met de staf van Barack Obama bij de voorbereidingen en update van de inauguratie. Momenteel zijn alle beelden die we tonen exclusief gericht op de inauguratie." Hij vervolgt "We versturen onder meer beveiligingsupdates, details van de arrangementen voor het slapen, instructies voor het commando centrum, vervoersinformatie etc. Ik zou niet weten hoe we de informatie rond zo’n grootschalige gebeurtenis zouden kunnen managen zonder deze toepassing."