British Airways heeft aangekondigd om SMS’en toe te gaan staan in de vliegroute Londen – New York, op dit troject kan men haar mobiele telefoon deels gebruiken. Bellen wordt niet toegestaan, maar men mag wel SMS’en en e-mailen.

De nieuwe dienst start in september op de route tussen New York en Londen en visa versa. British Airways heeft laten weten dat de dienst voornamelijk voor zakelijke klanten zijn. De dienst zal gelden voor 32 mensen in het vliegtuig.

De kosten van deze dienst zijn nog niet bekend. Maar waarschijnlijk gaat het niets extra’s kosten, de kosten zijn namelijk al aan de forse kant. Zo stelt een analist in ieder geval. Het zou tevens moeten zorgen voor een minder drukke andere verbinding met Amerika.

British Airways is niet echt uniek met haar experiment. Diverse luchtvaartmaatschappijen, te weten Ryanair, Qantas, Air France en Emirates, gingen British Airways al voor. Op dit moment staat alleen Emirates bellen toe tijdens haar vluchten, dit gaat mogelijk veranderen omdat de andere luchtvaartmaatschappijen, inclusief British Airways, aangegeven hebben te willen luisteren naar feedback van klanten.