Virgin Atlantic gaat het mogelijk maken om te bellen tijdens een vlucht met een vliegtuig. Het bedrijf gaat hiervoor samen werken met AeroMobile.

Dat je tijdens een vlucht beschikt over een WiFi-verbinding begint al vrij snel een standaard te worden voor veel reizigers. Dat het tijdens een vlucht mogelijk is om mobiel te bellen, komt daarentegen nog maar nauwelijks voor. Hier gaat in de nabije toekomst verandering in komen. Virgin Atlantic werkt namelijk samen met AeroMobile om deze dienst aan te bieden. In eerste instantie zal de mogelijkheid enkel aan worden geboden voor vluchten tussen New York en London.

De service zal later deze maand gelanceerd worden door Virgin Atlantic en AeroMobile. De bedrijven hebben daarnaast plannen om de dienst later dit jaar uit te breiden naar andere vluchten. Voor het gebruik van de dienst dient echter wel aardig in de buidel getast te worden. Internationale gesprekken starten vanaf 1,29 dollar en de prijs stijgt nog verder, afhankelijk van waar de passagier zich geografisch gezien bevindt. Reizigers worden door een klein netwerk op laag vermogen in de mogelijkheid gesteld om gesprekken te voeren, berichten te versturen en mobiel te internetten. Dit laatste gebeurt echter wel via een relatief langzame GPRS-verbinding.