min

Tags in dit artikel

, ,

Al een lange tijd wordt er geprobeerd om mobiel bellen in een vliegtuig mogelijk te maken. Tot nu toe was het grootste probleem de mogelijkheid dat mobiel bellen een storing zou veroorzaken in de elektronica. Dit probleem is nu echter verholpen.

Emirates Airlines is de eerste luchtvaartmaatschappij waarbij het mogelijk is om mobiel te bellen tijdens de vlucht. Er is namelijk, door AeroMobile, een systeem ontwikkeld dat ervoor zorgt dat er geen storingen ontstaan in de elektronica. Emirates Airlines heeft dit systeem nu geïntroduceerd in een Airbus A340. Het eerste telefoontje werd gepleegd tijdens een vlucht tussen Dubai en Casablanca.

Emirates Airlines komt hiermee de klanten tegemoet. Deze hebben namelijk vaak de behoefte om mobiel te bellen tijdens een vlucht. In de toekomst wil Emirates Airlines het systeem zelfs zo uitbreiden dat het datadiensten kan aanbieden voor BlackBerry-gebruikers.

Er zitten wel enkele voorwaarden verbonden voordat men in het vliegtuig mobiel mag bellen. Zo is het niet toegestaan om ’s nachts te bellen en wordt er vriendelijk verzocht de telefoon op zijn stille stand te zetten. Tevens bepaalt het cabinepersoneel wanneer het systeem in werking gezet wordt, dit zal alleen zijn als het vliegtuig in de lucht is. Het is wel mogelijk om s’ nachts sms-berichten te ontvangen en te versturen.