2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het ontwikkelen van de BlackBerry Storm is duurder dan de ontwikkeling van een iPhone, zo stelt het Amerikaanse onderzoeksbureau iSuppli. Het ontwikkelen van een BlackBerry Storm kost 202 dollar, 28 dollar meer dan de ontwikkeling van een iPhone.

iSuppli heeft de berekeningen gemaakt door de waarde te bekijken van de onderdelen. Hiermee komt de BlackBerry het duurste uit. Deze telefoon gaat overigens voor 250 dollar over de toonbank, maar klanten kunnen vijftig dollar korting krijgen in Amerika.

RIM, Research in Motion en het bedrijf achter BlackBerry, besteedt het meeste geld aan de communicatiechip, zo stelt iSuppi. De Qualcomm kost 34,82 dollar. Deze chip mag dan wel duurder zijn dan degene die in iPhone’s gebruikt worden, hij is ook beter. De Qualcomm MSM7600 communiceert op EvDO -, CDMA 2000-, GSM-, WCDMA- en HSDPA-netwerken. De iPhone heeft ondersteuning voor minder netwerk-types.

Met een tweetal RF-transcievers en een energiebeheerchip gaat 21,1 procent van de productiekosten van een Blackberry Storm in de communicatiechip zitten. Verder ontdekte iSuppli een touch-screen ter waarde van 15,50 dollar, een 8 gigabyte MicroSD-geheugenkaart ter waarde van 11,50 dollar, gefabriceerd door SanDisk. Vervolgens vond het onderzoeksbureau een 8 gigabyte multilevel Cell-geheugen van Samsung, die voor 7,50 dollar van eigenaar wisselt. Om de BlackBerry vervolgens in elkaar te zetten wordt er nog eens zestien dollar gevraagd aan montagekosten.

Toen de iPhone net uit was kostte een iPhone nog 245 dollar aan ontwikkelingskosten. Dit kan verschillende oorzaken hebben, wanneer een telefoon net uit is, is het assemblage-proces nog niet goed gefine-tuned, waardoor dat meer geld kost. Ook kunnen producten naarmate de tijd vordert goedkoper worden, of juist met volumekorting afgenomen worden.