Research In Motion, kortweg RIM zal deze herfst nog met een touch screenmodel komen van haar BlackBerry smartphone. Deze nieuwe smartphone zal hiermee dus de directe concurrentie aangaan met de iPhone van Apple.

RIM heeft vandaag, woensdag 8 oktober, laten weten dat de BlackBerry Storm enkel te krijgen is voor consumenten in de VS in combinatie met een Verizon Wireless-abonnement en in Europa, India, Australië en Nieuw Zeeland in combinatie met een Vodafone-abonnement.

Sinds begin dit jaar waren bloggers en analisten al aan het speculeren over een dergelijke telefoon. De nieuwe Storm komt dan dus ook niet geheel als een verrassing. Eind vorige maand heeft RIM dan ook een promotionele mail verstuurd die deze speculaties deed bevestigen.

De Storm zal voorzien zijn van een touch screen dat, wanneer het ingedrukt wordt, een kleine weerstand biedt zodat het volgens RIM aanvoelt alsof je een zachte klik voelt wanneer je het scherm loslaat. Dit scherm zal een resolutie kunnen weergeven van 480 x 360 pixels. Co-CEO Jim Balsillie vertelde in een interview "Deze klikbare interface is een ware noviteit. Het is revolutionair."

De Storm komt ook standaard met software voor het beheren van mailaccounts, bewerken van documenten en een mediaspeler voor muziek, films en foto’s. Ook is de smartphone voorzien van een 3.2 megapixel camera. Daarnaast is het zo dat wanneer het apparaat gekanteld wordt op zijn zij, deze net zoals de iPhone het beeld gaan tonen in landscape-mode.

Over de prijs of de releasedatum van het product, heeft RIM nog niets naar buiten gebracht.