2min Devices

Nieuwe ‘revolutionaire’ Zumba-telefoon onthuld

Het Britse bedrijf IA Technologies zegt een nieuwe revolutionaire telefoon te hebben gebouwd genaamd de Zumba.

IA Technologies dat gevestigd is in Hereford is vooral bekend van het ontwerpen van militaire technologieën. Dit keer hebben ze echter iets anders ontwikkeld, namelijk een spraakgestuurde telefoon zonder geheugen.

Alle informatie zoals opgeslagen telefoonnummers of sms-berichten worden namelijk op een speciale server opgeslagen. Hierdoor zou alle gevoelige informatie die normaal op een gewone telefoon aanwezig is, altijd veilig zijn. Zelfs al wordt de telefoon gestolen.

De Zumba-telefoon heeft de grootte van een creditcard en bestaat uit twee delen. Het ene deel is een soort headset en het andere deel is de standaardtelefoon met een traditioneel keypad en scherm.

Zodra het headsetgedeelte aan de telefoon wordt vastgemaakt, maakt de Zumba verbinding met een internetportaal waar alle telefooninformatie vandaan wordt gehaald. Om te bellen hoeft de gebruiker alleen maar de naam van het contactpersoon te zeggen in de microfoon.

Hetzelfde geldt voor sms-berichten die eveneens met spraakbesturing opgesteld kunnen worden met één druk op de knop. Ontvangen sms-berichten kunnen of op het scherm getoond worden of hardop voorgelezen worden.

Meer informatie over het apparaat is nog niet bekend. Naar verwachting is de Zumbafone tegen het einde van 2009 beschikbaar. De BBC heeft de telefoon al mogen bekijken en de reportage daarvan vind je hieronder.

Bron:PC World