2min

Tags in dit artikel

, ,

Online winkelketen Amazon kondigt de tweede versie van zijn Kindle e-book-reader waarschijnlijk komende maandag pas aan, maar inmiddels zijn de productfoto’s en de prijs van het apparaat uitgelekt op het internet.

Er deden al langere tijd geruchten de ronde over de nieuwe e-book-reader van Amazon, in oktober vorig jaar verschenen er foto’s van een mogelijk concept van het apparaat. Tevens werd er gespeculeerd dat de prijs van het apparaat hoger zou zijn dan die van de originele Kindle. Voor wat betreft het uiterlijk van het apparaat zouden de eerder uitgelekte foto’s het bij het rechte eind hebben, maar volgens de laatste geruchten blijft de prijs van de Kindle 2 gelijk aan die van zijn voorganger.

Als we de uitgelekte productfoto’s mogen geloven heeft de Kindle 2 wel iets weg van de eerste generatie iPods. Het witte apparaat is een stuk dunner dan zijn voorganger, heeft een metalen achterzijde, afgeronde hoeken en een zwart-wit scherm dat even groot is als die van de originele Kindle. Overigens houden de vergelijkingen met de iPod daarmee op, want het gaat natuurlijk om een totaal ander apparaat.

De Kindle 2 heeft een volledig QWERTY-toetsenbord, een slideknop voor de slaapmodus, kleine navigatieknoppen aan de zijkanten en een navigatiejoystick. Verder kan er een hoofdtelefoon op het apparaat worden aangesloten via een 3,5mm jack-aansluiting. Volgens de berichten heeft het apparaat 2GB aan interne opslagruimte, het is niet duidelijk of dit nog uit te breiden is met bijvoorbeeld een SD-kaart. Het downloaden van boeken kan net als bij de originele Kindle via EV-DO.

Het apparaat zou op 24 februari dit jaar op de markt moeten verschijnen en volgens de geruchten mag er gerekend worden op een prijskaartje van 359 dollar.