Webwinkel Amazon heeft zijn eigen e-reader van een kleine update voorzien. Het nieuwe model van de Kindle is niet alleen dunner, maar ook lichter en krijgt meer geheugen. Ook is het ontwerp subtiel aangepast. Het gaat ondertussen om de achtste generatie van de Kindle.

Het vorige model van de Kindle woog 191 gram, de nieuwe versie weegt nog maar 161 gram en is daarmee dertig gram lichter. Verder heeft Amazon de randen van de e-reader wat meer afgerond, waardoor deze beter in de hand zou moeten liggen. De e-reader is verder nog maar 9,1 millimeter dik, tegenover 10,2 millimeter voor het vorige model.

Om het apparaat sneller in gebruik te maken, is het werkgeheugen verder verdubbeld. De resolutie van de e-reader met 6 inch scherm is met 167 ppi gelijk gebleven aan de voorganger. Verder stelt Amazon dat de batterij enkele weken mee moet gaan, maar heeft het daar geen precieze details over vrijgegeven.

Het nieuwe basismodel van de Kindle gaat over de toonbank voor 81,34 euro. De Paperwhite-editie, met een hogere schermresolutie kost 142,34 euro.