De MacBook air is inmiddels onderweg naar de eerste klanten, maar Apple geeft ze nu van tevoren alvast wat waarschuwingen om problemen met het apparaat te voorkomen.

Als eerste heeft Apple tips voor mensen die hun gegevens willen migreren van hun oude computer naar de MacBook Air. Zo geeft Apple de tip om ervoor te zorgen dat beide apparaten aangesloten op netstroom en niet op de accu werken. Ook moet er bij de energie-instellingen ingesteld worden dat de computers niet in slaapstand gaan. Verder adviseert het bedrijf om de migratie niet draadloos uit te voeren, maar moeten gebruikers overwegen om een USB ethernet adapter aan te schaffen en zo beide apparaten via een bedraad netwerk te verbinden. Mocht de gebruiker toch beslissen om te migreren via een draadloos netwerk, dan moet hij zorgen dat het signaal zo sterk mogelijk is.

Tweede punt betreft het aansluiten van audioproducten van externe partijen op de hoofdtelefoon-aansluiting van de MacBook Air. Apple heeft geconstateerd dat bij sommige audio-apparaten de 3,5mm plug niet goed in de audio-aansluiting past, waardoor de aansluiting niet aanwezig is of slecht is. De oplossing is om een adapter aan te schaffen die de audio-poort verlengt.

Hoewel de MacBook Air een nieuwe Remote Disc-feature heeft waarmee een optisch station van een pc of Mac ‘geleend’ kan worden, is deze feature niet geschikt om Windows XP SP2 of Vista 32-bit mee te installeren onder Boot Camp. Als gebruikers dit willen doen moeten ze een extern optisch schijfstation aansluiten middels de USB-verbinding op de MacBook Air. Verder meldt Apple dat sommige routers mogelijk niet werken met de Remote Disc of Migration optie, voor de meeste routers kan dat opgelost worden middels een firmware-update.

Als vijfde punt laat Apple weten dat de snelheid van het draadloze netwerk in combinatie met AirPort verlaagd kan worden als er tegelijkertijd meerdere Bluetooth apparaten gekoppeld zijn aan de MacBook Air. Dat kan verholpen worden door verbinding te maken met een 5GHz Wireless-N netwerk, een andere kanaal te selecteren in het AirPort basisstation, Bluetooth apparaten uit te schakelen of te kijken of er geen verstoring van het signaal is. Deze oplossingen worden ook aangedragen als het draadloze signaal verstoord wordt door een extern beeldscherm.

Als laatste laat Apple nog weten dat de software die met de MacBook Air meegeleverd wordt enkel en alleen is bedoeld voor de Air en niet voor andere Macs, de installer zal overigens aangeven dat dit niet mogelijk is. Andersom zal het ook niet mogelijk zijn om het besturingssysteem van andere Macs te installeren op de MacBook Air.