2min Devices

‘Apple heeft nog steeds ideeën voor Mac-netbook’

Een analist, die onlangs een ontmoeting had met Apple-kopstukken denkt dat Apple nog steeds ideeën heeft voor een Mac-netbook. Eerder verklaarde Tim Cook namens het bedrijf dat Apple zich voorlopig niet in deze markt zou gaan mengen.

‘Apple heeft nog steeds ideeën voor Mac-netbook’Analist Toni Sacconaghi van Sanford C. Bernstein & Co, had recentelijk een ontmoeting met waarnemend CEO Tim Cook, financieel directeur Peter Oppenheimer en marketingdirecteur Phil Schiller van Apple. Sacconaghi stelt dat het drietal voor de toekomst een aantal interessante zaken in petto heeft.

Volgens Sacconaghi heeft Cook ‘ideeën’ voor een netbook, maar ook voor prijswijzigingen van de iPhone en zelfs nieuwe iPhones staan op het lijstje. Volgens Cook houdt Jobs, die begin dit jaar medisch verlof nam, zich sindsdien bezig met nieuwe producten. Hij bekijkt hoe Apple met de iPhone nieuwe markten kan aanboren en ook onderzoekt hij het businessmodel van de iPhone.

Lange tijd ging het gerucht dat Apple aan een Mac-netbook zou werken, totdat waarnemend CEO Tim Cook begin dit jaar stelde dat Apple voorlopig geen plannen heeft om de netbookmarkt aan te boren. Volgens hem was dit een ‘markt die nog moet groeien’. Hij zei echter wel dat Apple interessante ideeën heeft voor een Mac-netbook.

Volgens de analist kwamen er in het gesprek tussen de vier heren ‘verscheidene interessante zaken’ naar voren die ‘verwijzen naar een nieuwe iPhone dit jaar, mogelijk zelfs met andere prijzen’. Dit is eigenlijk geen verrassing meer, iedereen lijkt het er al over eens te zijn dat Apple in juni een nieuwe iPhone zal introduceren.

Sacconaghi denkt daarnaast ook dat Apple op z’n vroegst volgende maand met een revisie van de iMac zal komen. Deze zou eerder al vertraging opgelopen hebben door een beslissing over het gebruik van de processor. Ook Sacconaghi denkt dat Apple in juni, wanneer de jaarlijkse Worldwide Developers Conference plaatsvindt, met een nieuwe iPhone zal komen.

Bron:Techzine Redactie