2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft deze week het 20-inch Cinema Display uit de handel genomen. Het beeldscherm is niet meer verkrijgbaar bij Apple zelf en binnenkort ook niet meer bij andere leveranciers.

Apple stelde donderdag zijn wereldwijde verkoop- en servicekanalen op de hoogte van het verdwijnen van het 20-inch Cinema Display. Ongeveer rond dezelfde tijd verwijderde het bedrijf het beeldscherm ook uit zijn online Apple Store. Bestaande bestellingen werden vervolgens geannuleerd.

Met het verdwijnen van het 20-inch Cinema Display blijven er nog twee losse beeldschermen over. De eerste is het grote broertje, het 30-inch HD Cinema Display en daarnaast ook het 24-inch LED Cinema Display dat Apple vorig jaar met het oog op de nieuwe MacBooks introduceerde. Deze laatste werkt echter alleen met de eveneens nieuwe MiniDisplay-poort, wat uiteindelijk de standaard zal worden voor alle Apple-producten.

Hoewel het 30-inch HD Cinema Display niet door Apple ‘dood’ is verklaard, blijkt de voorraad hiervan op dit moment ook zeer laag te zijn. Dit suggereert dat ook dit model mogelijk nog uit de handel zal verdwijnen. Eerder moest het 23-inch-model al plaats maken voor het 24-inch LED Cinema Display. Het is goed mogelijk dat Apple alle ‘oude’ modellen uiteindelijk in zal ruilen voor een ledvariant.

De Cinema Displays kregen in april 2007 hun laatste update en zijn daarmee al 687 dagen niet geüpdatet. Gemiddeld genomen heeft Apple de beeldschermen elke 1,5 jaar van een update voorzien. De verwachting is dat het 30-inch Cinema Display een update krijgt naar een ledvariant, maar of dat ook voor de kleinere varianten zal gelden is niet duidelijk.