Een nieuwe dienst van Google, Google Ocean, zou volgens diverse mensen en onderzoekers bewijzen dat de onderwaterstad Atlantis wel degelijk zou bestaan. Google spreekt het echter tegen.

Atlantis is voor veel mensen wel bekend, volgens de Griekse filosoof Plato was er namelijk een stad vergaan in de golven, die werd Atlantis gedoopt. Deze plek bevindt zich duizend kilometer uit de kust, in de buurt van de Canarische Eilanden. Atlantis zou een stad zijn die negenduizend jaar voor Christus is gezonken naar de bodem van de oceaan.

Op Google Ocean, een dienst van Google die geïntegreerd is met Google Earth, zou men het bewijs vinden van deze theorie. Er zijn namelijk lijnen terug te vinden in de vorm van een rechthoek, wat zou duiden op een stad aldaar. Google Ocean staat de gebruiker namelijk toe om de oceanen te bekijken.

Google heeft de geruchten echter ontkend. Volgens het bedrijf is het slechts een samenvoeging van de computer. De boot heeft in die patronen gevaren en de computer heeft er vervolgens een dergelijk beeld van gemaakt. "Er zijn veel mooie dingen ontdekt via Google", zegt het bedrijf in een reactie, "een ongeschonden woud in Mozambique met onbekende diersoorten, een koraalrif in Australië en een eeuwenoude Romeinse villa, maar dit keer niet."