2min

Logitech lanceert drie nieuwe koptelefoons en een webcamserie. De Brio 500 webcams en Zone Vibe headphones zijn ontworpen om probleemloos tussen thuis en kantoor te verplaatsen.

Logitech groeide razendsnel tijdens de coronapandemie. Tussen maart 2020 en maart 2022 steeg de marktwaarde met bijna 200 procent. De organisatie heeft altijd gefocust op videocommunicatie. Dat betaalde zich tijdens de thuiswerkperiode uit.

Inmiddels is het stof neergedaald. Steeds meer organisaties kiezen voor een balans tussen thuis- en kantoorwerk. Logitech speelt in op de trend. De nieuwe Brio 500 webcams en Zone Vibe headphones zijn ontworpen voor hybride medewerkers.

Zone Vibe headphones

De koptelefoonserie bestaat uit drie modellen: Zone Vibe 100, Zone Vibe 125 en Zone Vibe Wireless. Elk model is lichtgewicht en draadloos, wat volgens Logitech aansluit op hybride werk.

De organisatie ontwierp de headphones voor langdurig gebruik. Volgens Logitech blijven de oorkussens comfortabel tijdens lange werkdagen. De modellen zijn gericht op medewerkers die een groot deel van de dag in video- of telefoongesprekken doorbrengen.

Brio 500 webcams

De webcamserie bestaat uit twee modellen: Brio 500 en Brio 505. Beide modellen ondersteunen resoluties tot Full HD 1080p. Automatische lichtcorrectie verbetert de beeldkwaliteit in ruimtes met weinig licht.

De modellen draaien op USB-C en zijn direct bruikbaar na een aansluiting. “Plug-and-play”, zoals de fabrikant beschrijft. Net zoals de koptelefoons ontwierp Logitech de webcams voor hybride werk. Medewerkers kunnen de webcams probleemloos meenemen.

De Brio 500 ondersteunt gezichtstracking, waardoor een gebruiker tijdens een conference kan opstaan en bewegen zonder uit het frame te verdwijnen. De webcamvoet van beide modellen is kantelbaar, waardoor de webcam gemakkelijk op een object gericht kan worden. Een ingebouwde sensor past de weergave automatisch aan.

Certified en duurzaam

De Brio 500 en Brio 505 zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams, Google Meet en Zoom. De Brio 505 ondersteunt een Logitech Sync-integratie. De integratie stelt IT-beheerders in staat om firmware op afstand te updaten.

Alle modellen, waaronder de headphones, zijn CO2-neutraal. Logitech compenseert voor uitstoot met duurzaamheidsprojecten. De Brio 500, Brio 505, Zone Vibe 100 en Zone Vibe 125 zijn direct beschikbaar. De Zone Vibe Wireless volgt in december.

Tip: Logitech lanceert RightSight 2, AI voor auto framing in conferences