min

Tags in dit artikel

, , ,

Angela Merkel, de Duitse bondskanselier, heeft gisteravond tijdens een ceremonie de CeBIT 2009 voor geopend verklaard. Ze deed dit met behulp van Arnold Schwarzenegger die op dit moment gouverneur van de staat Californië is.

Schwarzenegger hamerde erop dat technologie voor de mensheid van groot belang is. Innovaties in de technologie zouden ons kunnen helpen om klimaatverandering aan te pakken. Het creëren van een alternatieve energie door middel van technologie zou dit kunnen verwezenlijken.

Het aantal standhouders op de CeBIT is afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Er zijn op het moment van schrijven ongeveer 4300 standhouders aanwezig op de beurs in Hannover en ten opzichte van vorig jaar is dat een afname van een kwart. De financiële crisis zal hier een rol bij hebben gespeeld. Volgens bronnen zijn met name de kleine ondernemingen uit Azië veel minder aanwezig. Het aantal Nederlandse bedrijven dat aanwezig is op de beurs is ook afgenomen. Vorig jaar hadden 81 ondernemingen een stand, maar op dit moment zouden er nog 37 Nederlandse bedrijven aanwezig zijn.

Vorig jaar hebben ongeveer 495.000 mensen de beurs in Hannover bezocht. Het grootste gedeelte van deze mensen kwam uit Duitsland (411.300) en het aantal Nederlands vorig jaar was geteld op zo’n 9000. Men heeft nog geen idee hoeveel mensen de beurs dit jaar zullen gaan bezoeken.

Belangrijke thema’s op de beurs zijn Green IT, Health en Webciety. Onder Green IT verstaat men de "Groene IT". Men moet bij de productie meer stil gaan staan bij de gevolgen die het heeft voor het milieu. Health richt zich met name op de technologie in de gezondheidszorg en Webciety heeft te maken met de sociale netwerken die hard aan het groeien zijn.

Arnold Schwarzenegger sloot zijn toespraak met de volgende zin: "Hasta la vista, baby." Verscheidene mensen zullen zich waarschijnlijk even achter de oren hebben gekrabd bij het horen van deze zin.