2min

Tags in dit artikel

, , , ,

ASUS heeft meer details vrijgegeven over een nieuw moederbord dat vorig jaar in oktober al aangekondigd werd, de P6T7 WS SUPERCOMPUTER. Dit moederbord is gebaseerd op de X58-chipset en is geschikt voor de huidige Core i7-processoren. Opmerkelijk aan het moederbord is het aantal PCI Express-sloten.

Zo beschikt de P6T7 WS SUPERCOMPUTER over zeven PCI Express 2.0-sloten. Deze worden aangestuurd door twee nForce 200 SLI-chips. De zeven sloten werken echter niet allemaal op dezelfde snelheid. Vier van deze sloten zijn actief op x16 en de andere drie sloten doen dienst op x8 wanneer de zeven sloten op hetzelfde moment gebruikt worden. Het moederbord biedt ondersteuning voor 3-way SLI en CrossFire.

Het is mogelijk om in totaal zes DDR3-modules te plaatsen op het moederbord. Er zit echter wel een limiet aan de totale hoeveelheid geheugen waarmee het moederbord overweg kan. Meer dan 24 GB aan DDR3-geheugen wordt niet ondersteund. Verder zijn er zes SATA II-aansluitingen aanwezig, twee SAS-aansluitingen die ondersteuning bieden voor RAID 0, 1 en 10 en twee eSATA-aansluitingen. Tot slot beschikt het moederbord over een 7.1-kanaals geïntegreerde geluidskaart en dual Gigabit Ethernet.

Volgens ASUS is dit moederbord een interessant product voor mensen die veel met parallelle berekeningen werken. Dit soort berekeningen zien we onder andere terug bij het Folding@home-project.

Op het moment van schrijven is er nog niet gesproken over een eventuele lanceringsdatum. Hetzelfde geldt voor de adviesprijs van het moederbord.