min

Tags in dit artikel

, , ,

Asus breidt zijn The Ultimate Force-serie uit met een nieuw moederbord. Dit moederbord heeft een X58-chipset aan boord en biedt derhalve ondersteuning voor S1366-processoren. De nieuwe aanwinst van Asus, genaamd de X58 SaberTooth, werd als eerste gepresenteerd bij de Computex 2010 in juni.

Net als de P55-variant, die al een geruime tijd geleden geïntroduceerd is, maakt dit nieuwe X58-moederbord gebruik van heavy duty-componenten die ervoor moeten zorgen dat een optimale stabiliteit, betrouwbaarheid en uithoudingsvermogen worden gecreëerd.

De TUF-serie kenmerkt zich door de speciale keramische koellichamen, de dikkere koperen lijnen in de printplaat en de military-grade-condensatoren. Er zijn acht stroomfasen aanwezig voor de S1366-processor en twee voor de zes slots van het werkgeheugen, waar DDR3 in moet worden geïnstalleerd.

Uitbreidingssloten zijn er in de vorm van drie PCI-e 16x-sloten, die zowel ondersteuning bieden voor CrossFire als SLI, twee PCI-e 1x-sloten en één PCI-slot. Het moederbord heeft zes SATA 3Gbps- en twee SATA 6Gbps-aansluitingen. Naast deze aansluiting komt de X58 SaberTooth ook met Gigabit Ethernet, twee eSATA- en USB 3.0-poorten, 7.1 kanaals audio en FireWire.

Er is nog niets bekend over een eventuele prijs en wanneer het moederbord beschikbaar zal komen.