2min

Tags in dit artikel

, ,

Asus heeft vandaag de knoop doorgehakt en ze komen met een boel LGA 1155-moederborden. In totaal is Asus van plan 17 nieuwe borden uit te brengen met P67-, H67 en Q67-chipsets. Allen zullen de nieuwe Sandy Bridge familie ondersteunen.

Voor nu heeft Asus vijf modellen laten zien waaronder het overklok vlaggenschip van Asus, de Maximus IV Extreme en de Sabertooth P67. Dit laatste moederbord heeft een P67-chipset en op het bord is een ’tactisch vest’ te vinden, beter bekend als isolatiemateriaal voor overklokken onder nul.

Asus Maximus IV Extreme

Asus Sabertooth P67

De Maximus Extreme heeft verschillende ROG-exclusieve mogelijkheden zoals ROG-Connect en voltage meetpunten op het bord. Het moederbord heeft vier DDR3-geheugen sloten, vier PCI-Express x16-poorten voor SLI of CrossFireX multi-GPU configuraties. Ook zijn er zes SATA 6.0 GB/s aansluitingen te vinden, vier SATA 3.0 GB/s aansluitingen en een Gigabit Ethernet-poort. Voor het geluid is er ook een 7.1-kanaal audio-kaart te vinden.

Asus P8P67 Deluxe

Asus P8P67 Pro

De P8P67 Deluxe en de P8P67 hebben beide twee PCI-Express x16-aansluitingen, twee SATA 6.0 GB/s poorten en zes SATA 3.0 GB/s poorten. Verder hebben de twee modellen beide een Gigabit Ethernet-poort, on-board audio, Digi+ VRM en USB-aansluitingen. De Deluxe-variant komt verder ook nog met een 3,5-inch bay met twee SuperSpeed USB-poorten aanwezig.

De P8P67-I heeft twee SO-DIMM sloten, één PCI-Express x16 sloten en twee SATA 6.0 GB/s poorten. SATA 3.0 GB/s poorten zijn er twee te vinden, er is een Gigabit Ethernet-poort, WiFi en Bluetooth ondersteuning. Verder is er een D-Sub, DVI- en HDMI-poort te vinden.

Asus P8P67-I

De nieuwe modellen moeten eind december of begin januari beschikbaar worden. De prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.