2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Z’n kleine broertje was al op de markt, de Performance One-serie, maar nu is ook de P280-serie beschikbaar. Antec introduceert de behuizing in het high-end segment.

De P280 is de opvolger van de populaire P180-serie die al enige tijd op de markt is. De nieuwe Performance One P280 kenmerkt zich door geluiddempende materialen alsmede stoffilters voor de inlaatventilatoren. Volgens Antec is de degelijkheid gewaarborgd door het gebruik van polycarbonaat materialen (combinatie van kunststoffen). Zoals we gewend zijn van de P180 is ook ditmaal de deur aan de voorkant erg stevig door gebruik van meerdere lagen.

Het interieur van de behuizing biedt ruimte voor zeer grote (XL) moederborden alsmede de gebruikelijk micro-ATX en ATX formaten. Standaard wordt ’t beest voorzien van twee 120mm-ventilatoren die bovenin en aan de achterkant zijn bevestigd. Aan de voorkant is ruimte voor vier extra ventilators: twee voor en twee achter de drivecage. Die cage biedt plaats aan zes interne 3,5"- of 2,5"-drives, terwijl er ook twee aparte 2,5"-drives zijn. Daarnaast kunnen drie 5,25"-drives worden ingebouwd.

Zoals tegenwoordig meer regel is dan uitzondering wordt de voeding onderin geplaatst. De bekabeling kan dan door een viertal gaten worden afgevoerd. Op die manier blijft de kast netjes en overzichtelijk. Door de uitsparingen in de moederbordplaat kunnen de kabels omhoog worden getrokken. Tevens maakt zo’n plaat het eenvoudig een nieuwe koeler te installeren met een maximale hoogte van ongeveer 17 cm. Connectiviteit is er ook met twee USB 2.0-poorten en twee USB 3.0-poorten. De gebruikelijk audiopoorten zitten natuurlijk op op de kast. Adviesprijs ligt rond de 139 euro maar is nu al voor een aantal euro’s minder verkrijgbaar.