1 min

Apple is niet gecharmeerd van een nieuwe applicatie die in opdracht van Centraal Beheer is gemaakt. De applicatie zou volgens Apple ‘verwarrend zijn voor iPhone-gebruikers’.

Met de applicatie, die gemaakt is door bureau IceMobile wordt een standaard iPhone-scherm weergegeven waarvan het glas breekt en de icoontjes naar beneden vallen. Aan het einde volgt dan de slogan ‘Even Apeldoorn bellen’, bekend van de Nederlandse tv-commercials waarin op ludieke wijze problemen worden aangekaart.

Ook een alternatieve versie van de applicatie, waarin een aquarium de hoofdrol speelt, kon niet op de waardering van het bedrijf rekenen: ook deze versie werd afgekeurd. De exacte reden voor de afkeuring is niet duidelijk, de applicatie zou volgens Apple verwarrend zijn voor iPhone-gebruikers, maar wat de verwarring veroorzaakt wil het bedrijf niet zeggen.

Wederom staat hiermee Apples goedkeuringssysteem voor iPhone-applicaties ter discussie. Met inmiddels een kleine 25.000 applicaties die wel door de mangel van Apple rolden, weigert Apple nog steeds iPhone-applicaties om uiteenlopende en vaak onduidelijke redenen. Desondanks komen er dagelijks ook verschillende iPhone-applicaties bij die aanstootgevend zijn en op het randje van het toelaatbare balanceren.

Om de gebruikers toch enigszins tegemoet te komen, heeft IceMobile een filmpje gemaakt waarin het de eerste versie met het brekende iPhone-glas demonstreert.