1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De App Store van Apple kwam onlangs weer in het nieuws omdat Apple een applicatie van het marketingbedrijf voor Centraal Beheer Achmea weigerde zonder duidelijke reden. De applicatie, die in feite niets nuttigs deed, simuleerde een barst in het scherm van de iPhone en iPod touch. Kennelijk was dit genoeg om geen toegang tot de App Store te krijgen. En ook andere applicaties worden geblokkeerd, zoals concurrerende webbrowsers en andere onzinnige applicaties.

Toch is de App Store, ondanks Apples vreemde beleid, een groot succes. Er zijn op dit moment zo’n 15.000 applicaties gratis of betaald te downloaden, en dat is ook gedaan – namelijk 500.000 keer sinds haar opening. Echter is er ook een keerzijde van de medaille: uit recent onderzoek blijkt dat veel iPhone- en iPod touch-gebruikers hun geïnstalleerde applicaties maar een heel weinig aantal keren gebruiken.

Hoe vaak gebruik jij je App Store-applicaties? Heb je wel eens een betaalde app gekocht en wat vind je eigenlijk van de App Store? Laat het weten door te stemmen in de peiling van week elf.