1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit het laatste rapport van Informa Telecoms & Media blijkt dat Android-toestellen de verkoop van de iPhone gaat verslaan. Volgens het rapport is het marktaandeel van Google in de smartphone-divisie groter dan die van Apple, tegen het jaar 2012.

Op dit moment loopt Apple voor qua verkopen, dat op zich ook niet zo gek is, aangezien Apple’s telefoon eerder op de markt is gekomen. De verwachting is echter dat de Android tegen 2012 meer aandeel zal hebben dan dat de iPhone dat zal doen tegen 2012. Beide toestellen zijn momenteel exclusief bij T-Mobile te verkrijgen. Het volgende Android-toestel, de HTC Magic, zal echter mogelijk bij Vodafone gedistribueerd gaan worden.

Degene met het meeste marktaandeel op het gebied van smartphones zal Symbian blijven, en hieronder zullen hoogstwaarschijnlijk Windows Mobile en BlackBerry OS staan. Het rapport stelt dat Symbian haar nummer één positie kan behouden doordat dit OS vorig jaar gedeeltelijk open-source is geworden.

De verwachting van Informa Telecoms & Media is dat het aantal smartphones dit jaar alleen maar zal toenemen. In totaal zal 13,5 procent van alle telefoons die verkocht worden dit jaar een smartphone zijn. Tegen 2013 moet dit aantal al op 38 procent liggen. Verder lijkt het erop dat de smartphone-markt niet te lijden zal hebben onder de huidige economische malaise, dit segment blijft namelijk groeien.