2min Devices

‘Volgende Microsoft Surface binnen een jaar’

Creative director Erik Klimczak van Clarity Consulting verwacht de volgende versie van Microsoft Surface binnen een jaar.

Erik Klimczak, die applicaties voor Microsoft Surface ontwikkelt, deed deze uitspraak op het South By South West Interactive Festival 2009. Hij denkt dat versie 2 van de Surface-tafel highdefinitioncamera’s bevat en een hogere resolutie.

"Op dit moment zijn de Surface-camera’s beperkt in de hoeveelheid details die ze oppikken. De resolutie is maar 1024 bij 768 pixels, wat niet zo groot is, en dus zullen hd-camera’s een hogere resolutie mogelijk maken", aldus Klimczak.

Microsofts user experience evangelist voor Microsoft Surface, Chris Bernard, voegde snel toe dat Microsoft niets aan te kondigen heeft.

Overigens werkt Microsoft Research ook al aan nieuwe versie van Microsoft Surface, genaamd SecondLight. Met SecondLight kunnen afbeeldingen boven de tafel worden geprojecteerd en kunnen applicaties met gebaren bestuurd worden.

Joe Olsen, CEO van Phenomblue, liet weten dat hij gehoord had dat SecondLight binnen twee tot drie jaar op de markt verschijnt.

"SecondLight bevindt zich op dit moment in het ontwikkelstadium, en ze hebben nog niet eens bedacht hoe ze het commercieel kunnen maken. Ik vroeg ook wanneer SecondLight zou verschijnen, en kreeg het antwoord dat het nog twee tot drie jaar duurt", aldus Olsen.

Hij ging verder met nog wat uitleg over SecondLight: "Het is een Surface-tafel met nog een camera erin die door het eerste scherm iets anders projecteert op een ander oppervlak. Je kan er bijvoorbeeld een transparante laag boven houden en zo een andere afbeelding te zien krijgen. Ook heeft hij infraroodmogelijkheden en interactie met de omgeving zodat je gebaren in de lucht kunt maken."

Bron:Neowin.net