Gisteren vond de lancering plaats van de nieuwe Surface-tablets van Microsoft. Het betrof hier de Surface 2 en de Surface Pro 2. Hoewel het ontwikkelingsproces ervan achttien maanden kostte, schijnt de projectleider verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de tablets al plannen voor de drie volgende generaties van Surface-tablets op zijn eigen model van de Surface-tablet te hebben staan.

Aan een gebrek van ideeën voor nieuwe producten lijkt het bij Microsoft niet te schelen. Op zijn eigen Surface-tablet zouden plannen staan voor maar liefst drie komende generatie Surface-tablets, aldus Panos Panay, verantwoordelijk voor de afdeling tablets bij Microsoft.

Hoewel er verder geen enkele informatie beschikbaar is gesteld omtrent de specificaties van dergelijke komende generatie Surface-tablets, zouden we van het toepassen van de Broadwell-processor en daaropvolgende nieuwe chips van Intel niet raar opkijken.

Hoofd van de hardware-afdeling van Microsoft, Julie Larson-Green, liet echter wel doorschemeren dat er wellicht voor onafhankelijke onwikkelaars een mogelijkheid tot het ontwerpen van accessoires, zoals de toetsenbord-cover, wordt geboden.